Samenzijn in meditatie en ZIJN

 

Wanneer het pad van bewustzijn zich ontvouwt, de stappen zekerder worden en het zicht helderder wordt, is er vaak behoefte aan gelijkgestemden om ervaringen en inzichten te delen. Of misschien zoek je gewoon een klankbord waar je jouw stem mag afstemmen op een gelijke, wederzijdse trilling. Fijn om dat klankbord te zijn en ook om te mogen ontvangen. Een geleide meditatie vooraf zorgt voor de juiste afstemming in het veld wat in dat moment van samenzijn word gecreëerd.


Er is geen leidraad of vorm. Het ontstaat vanuit de energie van het geheel wat op dat moment samenkomt en wat nodig is. Dat maakt dat dit samenzijn iedere keer anders is en daardoor soms verrassend, door bepaalde gesprekken of een thema wat dan aan de oppervlakte komt. Als er behoefte zou zijn aan een bepaald thema is daar ook ruimte voor. Er is altijd wel een rode leidraad en eenieder zal dat tot zich nemen op een manier die hij of zij op dat moment nodig heeft.


Waarvoor deze avonden zijn is ook voor eenieder verschillend, daar we allen onderweg zijn en ieder zijn of haar eigen unieke pad loopt met wel uiteindelijk het zelfde doel. Het bij elkaar zijn, samen zijn in Zijn; het maakt dat jij jezelf beter voelt in de nieuwe herontdekte jij. Er zal meer compassie zijn voor en met jezelf en daarmee voor anderen. Je Zelf beter leren begrijpen, wetend dat er velen ZIJN net als jij. Dat geeft een bevrijdend gevoel en zorgt dat jij nog meer in je eigen kracht komt te staan.

Van alleen naar al één – de kracht van delen en bundelen in liefde, harmonie en verbondenheid.